8/26/09

Sparkasse, NLB,.. kako si napolnijo žepe

1. Obojni te prepricajo da si omislis plasticno kartico z majhnim darilom. Sicer ni nateg je pa videt da ne ponujajo kaj dosti sicer -razen darila
2. Vprasanje: Kolikokrat slisis besedo in pribadajočo številko

Obresti
velikokrat

Obresti za negativno stanje na računu
najberz nikoli

le zakaj. obresti so mogoce res pametna stvar ker denar sicer zgublja svojo vrednost- za razliko od znanja, draguljev, ipd.

ko pa enkrat prides v minus potem te obresti zelo poskocijo
tako je to poletje postal majhen dolg dvakrat večji dolg cez par poletnih mesecev??

3. in zakaj sem jezen
a.bankomati Sparkasse ne dovolijo polaganja na racun (ki ga imas samo zaradi darila)
B.dvakrat se mi je zgodilo da sem sel v minus tudi ce kredita nisem nameral vzeti.

Enostavno bankomat je zasnovan tako da te preprica da je "razpolozljivo stanje" tudi tisto kar nimas na racunu in bi si morda zelel izposoditi. in takrat zacnejo tečti tiste skrite obresti.4.vzajemni skladi
se blazno oglašujejo nikjer pa ne piše da gre u bistvu za dolgorocno varcevanje (nad 20 let sicer dodaten davek drzavi) in da so primerni samo za starejse ljudi ki imajo blazno prevec denarja in so ze kupili avto, hiso, in pocitnisko hiso in nimajo pojma kam vlozit denar?

potem ko enkrat prides v sklade te zacnejo mamiti z varcevalnim nacrtom da bi prinesel se vec denarja. Tu pa ne gre vec za vlaganje ampak ubistu za zadolzevanje. Tako si  banka polni žepe. Z mladimi ki bi radi malo vlagali na kitajsko, ceprav ne vejo da bojo cez par let rabli denar.

Zakljucek
ko vam naslednjic ponudijo majcko, cd ob odprtju bancnega racuna le sprejmite ampak previdno. Ko se vrnite domov: luknjac v roke in preluknjajte tisto plastiko.

No comments:

Post a Comment