5/18/09

☆Duhovnost☆

+Duhovnost
 Nebesna znamenja
Astrologija ni znanost. Ne uporablja znanstvenih metod dela. Astrologi se znanosti še najbolj približajo takrat, ko uporabljajo statistiko in poskušajo odkriti korelacije med nebesnini znamenji (ali pa aspekti med planeti) in kakšno duševno ali telesno značilnostjo.
S statistiko pa se da dokazat ali pa ovreči marsikaj.
Astrologija in recimo še Tarot pa kakšna vzhodnjaška metoda se mi zdijo uporabni kot metode introspekcije. Nekje pač moraš začeti zreti vase. Ne zanikam tudi njihove družabne uporabnosti - debata o horoskopu je lahko tema za prebijanje napetosti.
Za prerekanje o astrologiji pa mi je škoda časa in energije - enako kot za prerekanje o veri. V bistvu, verjetje v astrologijo po mojem ni daleč od verjetja v boga - v obeh primerih ljudje mislijo, da je na stvari nekaj več, da so nad nami mogočne in ne vedno doumljive sile, da jih nekdo ali nekaj predestinira, povsod se pojavijo razlagalci (duhovniki, vrači ipd) teh višjih sil...
Alternativci
Omenjala sem že način, kako alternativci argumentirajo svoje teze: navedejo znanstveno dejstvo, potrkajo na našo pamet (kot že dolgo vemo, inštitut blabla je odkril), dopišejo svojo tezo in dodajo namig o prepovedanosti te teme (svetovna zarota farmacevtov, zdravnikov, kogarkoli že), da bomo veseli, ker so nam omogočili tak insajderski pogled.
Delovanje zvoka opisujejo takole:
- zvok je valovanje (dejstvo)
snov je sestavljena iz atomov, ti pa iz subatomskih delcev, najmanjši so brez mase, da pa se jim določit frekvenco (dejstvo)
- zvok s svojo frekvenco deluje na atome in subatomske delce (bulšit)
- razni lobiji nočejo, da se to razve (prilizovanje bralcem)
- pridite raje k nam, vas pozdravimo z glasbenimi vilicami (trženje svoje metode)

No comments:

Post a Comment