10/17/10

Digitalni fotoaparati: pomoč pri izbiri

Pri nakupu fotoaparata imamo veliko možnosti zato poglejmo kaj pomenijo določene karateristike:
Rabljen aparat ali nov fotoaparat
Trg z rabljenimi fotoaparati ponuja širši krog izbire je pa res da moramo biti pri nakupu pazljivi saj velikokrat zraven ni garancije in cene bolj nihajo kot pri fotoaparatih kuljenih v trgovini.

Znamka
Če smo bolj tehnološke narave bomo posegli po fotoaparatih izdelanih na Japonskem (Casio), če pa bi radi se ukvarjali z fotografijo bomo vrgli oko na znamko Kodak.


Dražji Casio modeli omogočajo snemanje v "slow motion", ta najberž ne =)Dodatki
Če bomo kupili dodatno spominsko kartico bo to pomenilo da veliko slikamo. Odvisno sicer od potreb ampak nakup spominske kartice je velikokokrat povezan z nakupom baterije.
Torbica je na potovanjih nepogrešljiva.
Stojalo za fotoaparat je stvar fotografov, podobno tudi lightbox.


Optični zoom
Optični zoom se uporablja za pribljiževanje predmetov. Naprimer če se radi osredotočimo na en detail, ki je precej daleč. Če bi radi slikali na koncertih in ste radi v zadnjih vrstah kupite fotoaparat z močnim optičnim zoomom.

Število megapixlov
Pri prikazu slik na monitorju, televiziji, mobitelu in digitalnem okvirju je število megapixlom neobrezane slike nepomembno zato raje posežite po dražjih izdelkih "second hand"

Velikost zaslona
Vedeti moramo ali želimo prenosljivost (žepni fotoaparat) ali profesionalni fotoaparat. Fotoaparati z večjim zaslonom lahko delujejo kot manjši digitalni okvir, poleg prikazovanja slik lahko velik zaslom omogoča udobno slikanje, spremljanje dogodkov kar na zaslonu (med slikanjem) in brisanje slik, ki jih ne bomo razvijali, oziroma jih ne moremo shraniti na (premajhno) spominsko kartico.

No comments:

Post a Comment