7/8/09

Merkator pike so samo nalepke - ko vas nategne najboljši sosed

Torej samooklicani najboljši sosed v kratkem ukinja pike. Ubogi ljudje ki to kramo zbirajo bodo ostali brez svoje nagrade. Naj povem da gre za igro v kateri tisti ki zbere vec pik (beri nalepk (preberi se enkrat-najvec potroši)) dobi mamljive nagrade naprimer velike krožnike za požeruhe, ogromne kelihe (poceni kozarci za nazdravljat z dobrim vinom) za alkoholike, cisto gigantske skodelice za od kofeina odvisne pivce kave, itd.
skratka cisto okusna roba.

Ocitno pri najboljsem sosedu stavijo na lepljenje slikic v album. Prihranek? Tu je ta hakelj. Marketing team stane, blagajnicarka ki zavraca vaso prosnjo da vam ona nalepi izdihuje vroc zrak obogaten z Co2 ki ga klima naprave z potom prebavljajo, nalepke niso zastonj vsaj v merakatorju ne. Enako placas za propagando ki jo dobis v nabiralnik, ni poceni kupovat iz jumbo plakata kot tudi z Tvja ne. Marketing team stane.

Drugič ko se odpravte v deželo nakupov se vam splaca premislit katera akcija je najbolj poceni za organizirat, ce se splača igrat igre za najboljsega soseda, ce bo najboljsi sosed poplacal vas trud (ki ste ga porabli za pridobitev bankovcev, ki so "thing of value" as you want to stop by your best neighbour)

litaratura

No comments:

Post a Comment